סביליה היא עיר יפהפייה עם תרבות עשירה ומגוונת. אחד ההיבטים החשובים ביותר של התרבות הספרדית הוא המטבח, והמטבח של סביליה הוא אחד המגוונים והטעימים ביותר בספרד.
המטבח של סביליה
השפעות: המטבח של סביליה מושפע ממגוון מקורות, כולל המטבח הערבי, המטבח הים תיכוני והמטבח הספרדי המסורתי. המטבח הערבי השפיע על השימוש נרחב בעשבי תיבול, כגון שמיר, פטרוזיליה, אורגנו ורוזמרין. המטבח הים תיכוני השפיע על השימוש בדגים ופירות ים טריים. המטבח הספרדי המסורתי השפיע על השימוש בבשר, כגון בקר, עוף וחזיר.
תבלינים: תבלינים הם חלק חשוב מהמטבח של סביליה. התבלינים הנפוצים ביותר בסביליה כוללים:
- פלפל שחור, פלפל אדום, ג'ינג'ר, כורכום, צ'ילי, אורגנו, פטרוזיליה, שמיר
מנות עיקריות
בין מנות העיקריות הפופולריות בסביליה ניתן למצוא:
- פאייה – קדירה ספרדית עשויה אורז, ירקות ובשר או דגים.
- איספינגו – טרטר סרטנים.
- טריפה – מוח של איל או עגל, מבושל במגוון רטבים.
- אלבוקרקס – כבדי עוף מטוגנים.
- סרטנים בגריל – סרטנים מבושלים בגריל עם לימון, פלפלים וצ'ילי.
- סטייק טרטר – נתחי בשר טריים, קצוצים דק.
הטאפאס של סביליה
מנות טאפאס – טאפאס הם מנות קטנות ומגוונות, והם מהווים חלק חשוב בתרבות האוכל בסביליה. טאפאס מוגשים לרוב במסעדות וטברנות, והם מהווים דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות.
בין מנות הטאפאס הפופולריות בסביליה ניתן למצוא:
- פאטאטס בראבס – תפוח אדמה מטוגן ברוטב צ'ילי חריף.
- גאמבאס אל חיל – שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ.
- סלט טומטה רמירז – סלט עגבניות עם שום, פלפלים חריפים ועלי מרווה.
- אנשובי מטוגנים
- קרפצ'יו
- סלט פירות ים
טיפים לאוכל מקומי ומסורתי בסביליה
אם אתם מבקרים בסביליה, אל תפספסו את ההזדמנות לטעום את המטבח המקומי. הנה כמה טיפים לאכילה בסביליה:
- הזמינו טאפאס: טאפאס הם הדרך הטובה ביותר לטעום מגוון של מנות מהמטבח של סביליה. טאפאס מוגשים לרוב במסעדות ובטברנות, והם מהווים דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות.
- נסו מנות מקומיות: אל תפספסו את ההזדמנות לנסות מנות מקומיות כמו פטאטאס בראבאס, גאמבס אל חריל ופאייה דה פלמינקין. מנות אלו הן חלק בלתי נפרד מהתרבות של סביליה, והן בטוח ירגשו אתכם.
- התמקדו בעונה: המטבח של סביליה מושפע מאוד מעונות השנה. נסה מנות המבוססות על חומרי גלם עונתיים. לדוגמה, בקיץ תוכלו למצוא מנות עם פירות וירקות טריים, ובחורף תוכלו למצוא מנות עם בשר וקטניות.
- הזמינו מים: מים הם משקה חינמי במסעדות וטברנות בסביליה. אל תהססו לבקש מים אם אתם צמאים.
טיפים נוספים
- העיר סביליה מלאה במסעדות וטברנות נהדרות. אם אתם לא יודעים היכן להתחיל, תוכלו לשאול את המלון שלכם או את המקומיים.
- אל תתביישו לנסות מנות חדשות. המטבח של סביליה הוא מגוון וטעים, ויש הרבה מה להציע.
- הזמינו את המנות שלכם בעברית או באנגלית. בדרך כלל, המלצרים בסביליה דוברים אנגלית.
- הטיפים במסעדות ובטברנות בסביליה אינם חובה, אך הם בהחלט מקובלים.
לסיכום – סביליה היא עיר יפהפייה עם תרבות עשירה ומגוונת. המטבח של סביליה הוא חלק חשוב מהתרבות הזו, והוא מהווה חוויה שאסור לפספס עבור כל מי שמבקר בעיר.
עם מעט תכנון מראש, תוכלו ליהנות ממגוון של מנות טעימות מהמטבח המקומי המעולה של סביליה.
מסעדות מסורתיות מומלצות בסביליה
La Azotea
אוכל ספרדי אותנטי עם נוף עירוני
תיאור המסעדה: La Azotea היא מסעדה עם מרפסת המשקיפה על העיר סביליה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים ספרדיים, כולל מנות אנדלוסיות מסורתיות כמו טריפה, פלמינקין ועוד. תפריט והמלצות: בתפריט של La Azotea תמצאו מגוון רחב של מנות, החל מטאפאס קטנות ועד מנות עיקריות גדולות.
טיפים
La Azotea היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מאוכל ספרדי אותנטי עם נוף יפהפה של העיר. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות, כולל מנות אנדלוסיות מסורתיות, במחירים סבירים.
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:30-16:00, 20:00-23:00 כתובת: Calle de la Cuesta del Rosario, 22, 41004 Sevilla, ספרד
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: פאטאטס בראבס - תפוחי אדמה מטוגנים ברוטב צ'ילי חריף בוקרונס - אנשובי מטוגנים גאמבס אל חיל - שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ טריפה - מוח של איל או עגל, מבושל במגוון רטבים פלמנקין - עוף צלוי עם רוטב עגבניות ופלפלים חריפים
El Rinconcillo
טברנה היסטורית עם אווירה אותנטית
תיאור המסעדה: El Rinconcillo היא טברנה היסטורית שהוקמה בשנת 1670. זוהי אחת הטברנות הוותיקות ביותר בסביליה, והיא נחשבת למקום מצוין ליהנות מאווירה אנדלוסית אותנטית ומאוכל מסורתי. תפריט והמלצות: בתפריט של El Rinconcillo תמצאו מגוון רחב של מנות טאפאס קטנות, המוגשות לרוב עם משקאות
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle de Gerona, 40, 41002 Sevilla, ספרד
טיפים
El Rinconcillo היא טברנה נהדרת למי שרוצה לחוות את האווירה האנדלוסית המסורתית. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות טאפאס קטנות, במחירים סבירים.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: פאטאטס בראבס - תפוחי אדמה מטוגנים ברוטב צ'ילי חריף בוקרונס - אנשובי מטוגנים גאמבאס אל חיל - שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ טריפה - מוח של איל או עגל, מבושל במגוון רטבים פלמנקין - עוף צלוי עם רוטב עגבניות ופלפלים חריפים
Bodega Santa Cruz
טברנה אותנטית עם אוכל אנדלוסי משובח
תיאור המסעדה: Bodega Santa Cruz היא טברנה אותנטית הממוקמת ברובע סנטה קרוז של סביליה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים אנדלוסיים מסורתיים, כולל טאפאס, סלטים, מנות עיקריות ועוד. תפריט והמלצות: בתפריט של Bodega Santa Cruz תמצאו מגוון רחב של מנות, החל מטאפאס קטנות ועד מנות עיקריות גדולות
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: ראשון-שבת: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle Cuna, 18, 41004 Sevilla, ספרד
טיפים
Bodega Santa Cruz היא טברנה נהדרת למי שרוצה ליהנות מאוכל אנדלוסי אותנטי. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות, במחירים סבירים.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: פאייה דה פלמינקין - פאייה עם עוף ופלפלים חריפים גאמבאס אל חיל - שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ סלט טומטה רמירז - סלט עגבניות עם שום, פלפלים חריפים ועלי מרווה טריפה - מוח של איל או עגל, מבושל במגוון רטבים איספינגו - טרטר סרטנים
Casa Manolo
מסעדה משפחתית עם מנות אנדלוסיות מסורתיות
תיאור המסעדה: Casa Manolo היא מסעדה משפחתית עם היסטוריה של מעל 100 שנה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים אנדלוסיים מסורתיים, כולל טאפאס, סלטים, מנות עיקריות ועוד. תפריט והמלצות: בתפריט של Casa Manolo תמצאו מגוון רחב של מנות, החל מטאפאס קטנות ועד מנות עיקריות גדולות
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle de la calle Regina, 17, 41003 Sevilla, ספרד
טיפים
Casa Manolo היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מאוכל אנדלוסי מסורתי. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות, במחירים סבירים.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: פאייה דה פלמינקין - פאייה עם עוף ופלפלים חריפים גאמבאס אל חיל - שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ סלט טומטה רמירז - סלט עגבניות עם שום, פלפלים חריפים ועלי מרווה טריפה - מוח של איל או עגל, מבושל במגוון רטבים אלבוקרקס - כבדי עוף מטוגנים
La Casa del Tomate
טברנה מיוחדת עם מנות טאפאס יצירתיות
תיאור המסעדה: La Casa del Tomate היא טברנה מיוחדת הממוקמת ברובע סנטה קרוז של סביליה. המסעדה מתמחה במנות טאפאס עם עגבניות, ופיתחה תפריט יצירתי ומגוון המבוסס על פרי זה. תפריט והמלצות: בתפריט של La Casa del Tomate תמצאו מגוון רחב של מנות טאפאס, החל ממנות קלאסיות כמו פאטאטס בראבס וגאמבס אל חיל ועד למנות יצירתיות יותר
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle Regina, 19, 41003 Sevilla, ספרד
טיפים
La Casa del Tomate היא טברנה נהדרת למי שרוצה ליהנות ממנות טאפאס יצירתיות ומגוונות המבוססות על עגבניות.
תפריט והמלצות
טאפאס טומטה עם מוצרלה ופרושוטו טאפאס טומטה עם פטה ועלי מרווה טאפאס טומטה עם אנשובי וצלפים
La Casa del Tomate
מסעדה יוקרתית עם תפריט אנדלוסי חדשני
תיאור המסעדה: La Taberna del Alabardero היא מסעדה יוקרתית הממוקמת ברובע סנטה קרוז של סביליה. המסעדה מציעה תפריט אנדלוסי חדשני המבוסס על חומרי גלם מקומיים טריים. תפריט והמלצות: בתפריט של La Taberna del Alabardero תמצאו מגוון רחב של מנות, החל ממנות ראשונות כמו סלטים ומרקים ועד למנות עיקריות כמו בשר, דגים ופירות ים.
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle Regina, 22, 41003 Sevilla, ספרד
טיפים
La Taberna del Alabardero היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מאוכל אנדלוסי משובח ברמה הגבוהה ביותר.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: סלט טומטה רמירז עם טרטר בקר מרק קדרה עם שרימפס, קלמרי וירקות צלעות טלה צלויות עם רוטב פירות יער
El Faro de Triana
מסעדה עם נוף יפהפה לנהר גואדלקיביר
תיאור המסעדה: El Faro de Triana היא מסעדה הממוקמת על גדות נהר גואדלקיביר, ברובע טריאנה של סביליה. המסעדה מציעה תפריט ים תיכוני עשיר ומגוון, עם דגש על דגים ופירות ים טריים. תפריט והמלצות: בתפריט של El Faro de Triana תמצאו מגוון רחב של מנות, החל ממנות ראשונות כמו סלטים ומרקים ועד למנות עיקריות כמו דגים, פירות ים ובשר
כתובת ושעות פעילות
El Faro de Triana היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מארוחה רומנטית עם נוף יפהפה לנהר גואדלקיביר.
טיפים
El Faro de Triana היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מארוחה רומנטית עם נוף יפהפה לנהר גואדלקיביר.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: סלט טומטה רמירז עם קלמרי מטוגנים מרק קדרה עם דגים, שרימפס וירקות פילה מוסר ים צלוי עם רוטב יין
El Carmen de la Judería
מסעדה אותנטית במרכז הרובע היהודי
תיאור המסעדה: El Carmen de la Judería היא מסעדה אותנטית הממוקמת ברובע היהודי של סביליה. המסעדה מציעה תפריט אנדלוסי מסורתי, עם דגש על מנות קטנות (טאפאס). תפריט והמלצות: בתפריט של El Carmen de la Judería תמצאו מגוון רחב של מנות טאפאס, החל ממנות קלאסיות כמו פאטאטס בראבס וגאמבס אל חיל ועד למנות מיוחדות יותר
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle Mateos Gago, 23, 41004 Sevilla, ספרד
טיפים
El Carmen de la Judería היא מסעדה נהדרת למי שרוצה לחוות את האווירה האותנטית של הרובע היהודי של סביליה.
תפריט והמלצות
טאפאס טומטה עם פלפלים חריפים וצלפים טאפאס אנשובי מטוגנים עם סלט עגבניות טאפאס טרטר בקר עם אבוקדו
El Tragaluz
מסעדה חדשנית עם תפריט עונתי
El Tragaluz היא מסעדה חדשנית הממוקמת במרכז העיר סביליה. המסעדה מציעה תפריט עונתי המבוסס על חומרי גלם טריים ומקומיים. תפריט והמלצות: בתפריט של El Tragaluz תמצאו מגוון רחב של מנות, החל ממנות ראשונות כמו סלטים ומרקים ועד למנות עיקריות כמו דגים, פירות ים ובשר.
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 13:00-16:00, 20:00-23:30 כתובת: Calle San Pablo, 29, 41004 Sevilla, ספרד
טיפים
El Tragaluz היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מארוחה משובחת עם תפריט יצירתי ומגוון.
תפריט והמלצות
בין המנות המומלצות: סלט טומטה רמירז עם גבינת צאן מותכת מרק קדרה עם דגים ופירות ים פילה מוסר ים צלוי עם רוטב יין ופירות יער
Bar La Antilla
בר טאפאס פופולרי עם מנות טאפאס פשוטות וטעימות
תיאור המסעדה: Bar La Antilla הוא בר טאפאס פופולרי הממוקם ברובע טריאנה של סביליה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מנות טאפאס פשוטות וטעימות, במחירים סבירים. תפריט והמלצות: בתפריט של Bar La Antilla תמצאו מגוון רחב של מנות טאפאס, החל ממנות קלאסיות כמו פטאטאס בראבאס וגאמבס אל חריל ועד למנות מיוחדות יותר
כתובת ושעות פעילות
שעות פעילות: 12:00-24:00 כתובת: Calle Evangelista, 6, 41010 Sevilla, ספרד
טיפים
Bar La Antilla היא מסעדה נהדרת למי שרוצה ליהנות מארוחה קלילה ומשובחת במחירים סבירים.
תפריט והמלצות
טאפאס טומטו עם בצל ירוק טאפאס אנשובי מטוגנים עם צלפים טאפאס טרטר בקר עם עגבניות שרי
האם יש בסביליה מסעדות מסורתיות? יש שם מסעדות מקומיות? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות מקומיות ומסורתיות בסביליה
ישנם מספר מקומות ספציפיים בסביליה שכדאי לנסות. להלן כמה המלצות: La Azotea: מסעדה עם מרפסת המשקיפה על העיר. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים ספרדיים, כולל מנות אנדלוסיות מסורתיות. El Rinconcillo: טברנה היסטורית שהוקמה בשנת 1670. זוהי אחת הטברנות הוותיקות ביותר בסביליה, והיא נחשבת למקום מצוין ליהנות מאווירה אנדלוסית אותנטית ומאוכל מסורתי. Bodega Santa Cruz: טברנה אותנטית הממוקמת ברובע סנטה קרוז של סביליה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים אנדלוסיים מסורתיים, כולל טאפאס, סלטים, מנות עיקריות ועוד. Casa Manolo: מסעדה משפחתית עם היסטוריה של מעל 100 שנה. המסעדה מציעה מגוון רחב של מאכלים אנדלוסיים מסורתיים, כולל טאפאס, סלטים, מנות עיקריות ועוד.
ישנן אפשרויות רבות לאכול בסביליה כדי לטעום אוכל מקומי. אפשרות אחת היא לאכול בטברנות, שהן מסעדות קטנות המגישות מנות קטנות, המכונות טאפאס. טאפאס הם דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות מקומיות. אפשרות נוספת היא לאכול במסעדות ספרדיות מסורתיות, המגישות מנות עיקריות גדולות יותר. טברנות טברנות הן דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות מקומיות בסביליה. טאפאס הם מנות קטנות, בדרך כלל בגודל של כף, המוגשות על צלחות קטנות. טאפאס יכולים להיות עשויים ממגוון רחב של מרכיבים, כולל דגים, פירות ים, בשר, ירקות, גבינות ועוד. טברנות בסביליה מציעות בדרך כלל מגוון רחב של טאפאס, כך שתוכלו לטעום מגוון של מנות. המחיר של טאפאס הוא בדרך כלל סביב 2-3 יורו לצלחת. מסעדות ספרדיות מסורתיות בסביליה מגישות מנות עיקריות גדולות יותר.
סביליה היא עיר עם תרבות עשירה ומגוונת, והמטבח שלה משקף זאת היטב. המטבח של סביליה מושפע ממגוון מקורות, כולל המטבח הערבי, המטבח הים תיכוני והמטבח הספרדי המסורתי. הנה כמה מנות מסורתיות מומלצות לאכול בסביליה: טאפאס: טאפאס הם מנות קטנות, בדרך כלל בגודל של כף, המוגשות על צלחות קטנות. טאפאס יכולים להיות עשויים ממגוון רחב של מרכיבים, כולל דגים, פירות ים, בשר, ירקות, גבינות ועוד. טאפאס הם דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות מקומיות. פאטאטס בראבס: תפוח אדמה מטוגן ברוטב צ'ילי חריף. זוהי אחת המנות הפופולריות ביותר בסביליה. גאמבאס אל חיל: שרימפס ברוטב שום, יין וחומץ. זוהי גם מנה פופולרית מאוד בסביליה. פאייה דה פלמינק: קדירה ספרדית עשויה אורז, ירקות ובשר פלמנקין. זוהי מנה מיוחדת וייחודית לסביליה. ספינגו: טרטר סרטנים. זוהי מנה טעימה ומעודנת.
המחירים של מסעדות מקומיות בסביליה משתנים בהתאם לסוג המסעדה, למיקומה ולמנות המוזמנות. טברנות טברנות הן דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות מקומיות במחיר סביר. טאפאס בדרך כלל עולה בין 2 ל-3 יורו לצלחת. אם אתם מזמינים מספר טאפאס, תוכלו לאכול ארוחה מלאה במחיר של כ-20 יורו לאדם. מסעדות ספרדיות מסורתיות מסעדות ספרדיות מסורתיות בסביליה מגישות מנות עיקריות גדולות יותר. מחירי המנות העיקריות משתנים בהתאם לסוג המנה, אך הם בדרך כלל נעים בין 15 ל-30 יורו למנה. טיפים לחיסכון בעלויות אם אתם רוצים לחסוך בעלויות, הנה כמה טיפים: אכלו טאפאס: טאפאס הם דרך מצוינת לטעום מגוון של מנות במחיר סביר. הזמינו מנות קטנות: אם אתם לא רעבים במיוחד, הזמינו מנות קטנות יותר. השתמשו בהנחות: רוב המסעדות בסביליה מציעות הנחות בשעות מסוימות, כמו בשעות הצהריים או בשעות הערב המוקדמות.